THE ELEGANCE OF THE NUW MILLENNIUM

az új évezred eleganciája

1a
magazin1a
Modern házak és lakások

formabontó

1998

A bútorkollekció tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy elegáns megjelenésű, formailag a megszokottól eltérő legyen. Célom az volt, hogy a bútorok ne csak funkciót töltsenek be, hanem látványosak is legyenek.

A finoman kidolgozott hosszú ívű élek és a különböző formák harmonizálása a légies lábszerkezettel adja meg az asztalok és a szekrények jellegzetességét. A láb és vázszerkezet anyagát tekintve fém és PVC, mely matt fekete és selyemfényű fehér, illetve ezüst színben készül. A korpusz és az asztal alsó lapjának anyaga laminált bútorlap, mely minden esetben megegyezik a vázszerkezet színével.

A frontfelület, a lábvégek, a szekrények díszítőelmei és az asztal felső lapja MDF-ből formált és fényes, illetve magasfényű festékbevonatot kap tetszőleges színben. A tálaló és a komód frontjának fő jellegzetessége, hogy csak a külső élek vannak szappanmintával marva, így alkot a három ajtó, illetve a négy fiókelőlap egy-egy egészet. A szekrények másik jellegzetessége a kettő domináns láb, valamint a szekrénytest feletti lebegő hatásó, íves vonalvezetésú záróelem. A szekrénytestek alatt futó összekötő fémszerkezet is a bútorok további jellegzetességét adja, mint az asztalok esetében.

A szekrények stabilitásuk érdekében minden esetben falhoz rögzítendőek. A légies hatást fokozzák a rögzítésnél használatos 5 cm-es távtartók. A korpusz és a fal közötti távolság lehetőséget biztosít rejtett, egyedi hangulatvilágítás kialakításához, mely emeli a vizuális harmóniát.

A kollekció elemei bármilyen modern vonalú és színösszeállítású ülőgarnitúrával harmonizálnak, mivel RAL színkártya alapján tetszőleges színű fronttal gyárthatóak.

PROSPEKTUS1a
PROSPEKTUS2a
PROSPEKTUS4a
PROSPEKTUS3a
PROSPEKTUS5a
PROSPEKTUS6a
PROSPEKTUS7a
PROSPEKTUS8a
magazin3a
Vissza a lap tetejére